beoordeeld met een 9,2

1.      Kerstpakketten die iedereen tevreden stellen

Een groot probleem bij het uitkiezen van een kerstpakket is dat je met één optie iedereen tevreden moet stellen. Dat bereik je niet door te gokken wat je team of personeel dit jaar in het kerstpakket zou willen hebben. De enigen die je echt kunnen vertellen wat ze willen ontvangen zijn je medewerkers zelf. Stel daarom een jaarlijkse kerstpakketten enquête op en vraag je personeel naar wat ze willen. De kans dat je het verkeerd doet is dan veel kleiner. Houd de enquête kort, maar vraag wel naar de informatie die je nodig hebt. Enkele voorbeelden van goede vragen zijn:

  • Wat vond je van het kerstpakket vorig jaar?
  • Wat kon er beter en wat was juist goed?
  • Wat zou je willen ontvangen in het kerstpakket van dit jaar?

2.      Een pakket dat waardering laat zien

Na je enquête krijg je een goed idee van wat je personeel verwacht en van wat ze motiveert. Het goede nieuws is dat dat vaak niet komt van het geld dat aan de kerstpakketten is besteed, maar aan de boodschap die ze uitdragen. Een ideaal kerstpakket spreekt waardering uit en geeft ook aan waarom. Neem daarom even de tijd om jezelf af te vragen wat je personeel dit jaar heeft bereikt. Hebben jullie een nieuwe Amerikaanse klant binnen gehaald, een nieuw product of dienst gelanceerd, belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen gehaald of een accreditatie gekregen? Kies dan kerstpakketten uit met een thema dat naar deze prestatie refereert. Denk dan bijvoorbeeld aan een Amerikaans thema of een ecologisch pakket. Zo spreek je waardering uit en vertel je daar direct bij waarom. Er zijn diverse soorten kerstpakketten te verkrijgen, waardoor de keuze doorgaans zeer ruim is om iets geschikts te vinden. 

3.      Een pakket dat past in je budget

Als laatste wil je natuurlijk kerstpakketten uitkiezen die binnen je financiële grenzen vallen. En door je personeel te vragen naar hun mening, wordt dat al makkelijker. Je weet nu exact wat je aan wilt schaffen en kunt doelgericht op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder. Kies je voor een online winkel, dan zijn de prijzen vaak lager en het assortiment groter. Ze hebben de kerstpakketten al samengesteld en geordend op thema, wat het voor jou ook een stuk gemakkelijker maakt. Je geeft de filters in en ziet exact wat je tot je beschikking hebt. Het enige wat je dan nog moet doen is de bestelling plaatsen. Zo koop je vast een kerstpakket dat wordt geprezen, wat motiveert en waar nog lang over zal worden nagepraat. Of kies voor een Eigen keuze kerstpakket zoals van kerstpakketten.pro en laat je medewerkers zelf kiezen welk pakket ze willen.