beoordeeld met een 9,2

Hoe worden kerstpakketten geleverd

Kerstpakketten worden niet geleverd in een of ander bezorg busje, doos bij doos. Nee! Er zijn drie verschillende transport methodes. Pallet transport, huis aan huis bezorg en pakket zending.

Pallet transport

Kerstpakketten worden voornamelijk op een pallet geleverd, dit zorgt ervoor dat de kerstpakketten met de minste schade op de bestemming aankomen en dat de bestelling goedkoper wordt, dit komt doordat de bestelling simpelweg minder plek opneemt. De voordelen van pallet transport zijn dan ook dat het goedkoper is dan de andere methodes, dat de kerstpakketten het veiligst geleverd worden. Het nadeel van pallet transport is dat er geen track en trace code beschikbaar is, dus u kunt niet precies achterhalen wanneer het pakket op bestemming arriveert.

Huis aan huis versturen

Deze manier van kerstpakketten versturen is de duurste manier, maar het kan wel! Het aan huis laten bezorgen van de kerstpakketten is niet goedkoop. Het kost namelijk ongeveer 9 euro om z’n groot kerstpakket te laten versturen naar uw medewerkers. Als u dan een heel aantal medewerkers hebt lopen de kosten snel op. Wel heb je via deze methode een track en trace code en kan de medewerker zelf een tijd kiezen wanneer het product bezorgd moet worden. Denk goed na over kerstpakketten versturen en houd ook rekening met de risico's als breuk, te late levering en andere complicaties.

Pakket zending

Bij pakket zending worden enkele kerstpakketten samen bezorgd naar één adres. Dit is een redelijke keuze als het om slechts een aantal pakketten gaat. Er is meer kans op schade dan bij pakket transport omdat ze niet veilig op een pallet staan. Vaak staan deze producten dan ook samen los in een bezorg bus. De voordelen van pakket zending is dat er vaak een tijd gekozen kan worden van bezorging en er is een track en trace code beschikbaar.

Ons advies

Wij adviseren altijd om pallet transport te kiezen. Dit is vaak standaard bij veel leveranciers, maar als de keuze er toch is altijd voor pakket transport gaan. Dit is simpelweg de goedkoopste en meest veilige manier van leveren. Ja, het klopt dat u het pakket niet kan volgen maar dat weegt niet af tegen de voordelen die deze manier van transport met zich mee brengt. Altijd voor pallet transport gaan!