beoordeeld met een 9,2

Hieronder wat meer informatie inzake de wijze van verspreiding, alsmede wat tips inzake een nagenoeg risicoloze verzending van de kerstpakketten.

Kies voor een verantwoorde verspreidingswijze

In de kerstpakkettenbranche zijn er diverse manieren om de kerstpakketten van locatie A naar B te krijgen. De meest voorkomende manier is het pallettransport. In sommige gevallen kiezen opdrachtgevers ook voor huis-aan-huis zendingen. Denk goed na over de verzendwijze van de kerstpakketten, aldus een medewerker van Kerstpakketten.expert. Hieronder de voor- en nadelen per wijze van verspreiding.

1) Pallettransport
Pallettransport is de meest veilige manier van verzending. De kerstpakketten worden op pallets gestapeld en voorzien van stootrandjes en plastic seal. Het voordeel van pallettransport is dat er met verstand wordt om gegaan met de zending. Er worden geen pallets bovenop de kerstpakketten gezet en de vrachtwagens worden op een dergelijke manier ingericht dat iedere pallet vast in de trailer staat. De pallets schuiven niet en dit alles zorgt ervoor dat de kans op schade minimaal is.. 

2) Huis-aan-huis zending
Zoals we allemaal weten is huis-aan-huis zending een vorm van kerstpakketten verspreiden die risico's met zich meebrengt. De kerstpakketten worden op deze wijze vervoerd met de pakketdienst. Dit betekent dat het kerstpakket met daarin breukgevoelige artikelen in de bus geladen worden waar vele andere pakketten liggen. U raadt het het al, als het kerstpakket onderop ligt en er liggen 20 andere pakketten op, dan is de kans op schade enorm. Dit is nog niet alles want de kerstpakketten worden verstuurd aan het einde van het jaar. De meest drukke tijd bij de pakketdiensten in verband met black-friday, sinterklaas en kerst. De piekdrukte is gigantisch en helaas komt het wel eens voor dat kerstpakketten schade oplopen en tevens te laat geleverd worden door de immense drukte. 

Tijdige levering

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven hun kerstpakketten te dicht op de datum van uitreiking laten bezorgen (kerstborrel). Houdt altijd een marge aan waardoor de levering nooit in het gedrang kan komen. Er hoeft maar iets te gebeuren en u als werkgever staat met lege handen tijdens de kerstborrel. Denk bijvoorbeeld aan hevige sneeuwval, een ongeluk op de snelweg, autopech etc etc. Kortom, ons advies is om de kerstpakketten minimaal 4 werkdagen voor de kerstborrel te laten bezorgen.

Vragen of onduidelijkheden?

Indien u uw favoriete kerstpakket heeft gevonden, informeer dan altijd even bij de leverancier naar de wijze van transport en laat u hierin tevens adviseren. Zij hebben hier immers het meeste ervaring in. 

Voor nu veel succes met het uitzoeken van leuke kerstpakketten. Op deze website vindt u alle toonaangevende aanbieders van Nederland.